5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

ÇOMÜ

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu hak ile Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer verilmiştir.  Dünyanın pek çok ülkesinden önce kadınlarımıza verilen bu hak, geleceğimiz için kıymetli bir işarettir.

Türk kadını yaşadığı toplumu en iyi şekilde yansıtmış, başarılarıyla ülkesini gururlandırmış ve tarihiyle kendisini dünyaya tanıtmıştır. Günümüzde çalışma yaşamından, eğitime; spordan, bilime kadar hemen hemen her alanda başarı göstermiş, Türkiye'nin gelişiminde önemli bir güç olarak kendisini göstermiştir.

Bu yıl kadın seçme seçilme hakkına yönelik değişikliğin gerçekleştiği anayasa kabulünün 88. yıldönümünde kadına yönelik gerçekleşen her türlü ayrımcılığın, kısıtlamanın, şiddetin ve istismarın karşısında durduğumuzu belirtmek isteriz. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile kadınlarımızın güvende olacağı toplumların inşa edilmesini gaye etmekteyiz.

Kadınlarımızın anayasa ile haklarının güvence altına alındığı ve siyasal alanda varlığını gösterdiği bugün için Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duyuyor, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde edişlerini yürekten kutluyoruz.

Unutmayalım ki Türk kadını, toplumun içinde, binlerce yıl geriden gelen bir yaşamın tarihini taşır. Geçmişi yansıtırken, geleceği de yaratacaktır.