Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler Konuşuldu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi (KAM), Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Çanakkale Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler Paneli büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen panelin oturum başkanlığını Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi yaptı. Doç. Dr. Tanrıverdi, İlköğretim çağında nişanlılık ve evlenmek üzere okulu bırakan öğrenci sıralamasında 81 il arasında Çanakkale'nin 22. sırada olduğunu söyleyerek bu sorun dünyanın, Türkiye'nin, Çanakkale'nin sorunu olduğuna vurgu yaptı ve konuya karşı herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Panelde Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler konusu uzmanlar tarafından değerlendirildi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Coşar, Psikolog Serdar Topal, Avukat Güneş Pehlivan, Sosyal Hizmet Uzmanı Nigar Etizer Karacık da ''Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler'' konusunu çeşitli boyutlarıyla ele aldı.

resim985673

resim923531