Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversitelerin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KASAUM) istişare toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversitelerin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KASAUM) istişare toplantısı

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Gülgün YAZICI, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversitelerin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KASAUM) arasında düzenlenen istişare toplantısına katılarak üniversitemizi temsil etti.

1 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen ve üniversitelerin Kadın Araştırmaları Merkezi müdürlerinin katıldığı toplantı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgilendirici konuşmasıyla başladı.  “Bizim medeniyetimiz ve inanç değerlerimizde şiddetin yeri yoktur. Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemez bir insanlık suçudur. Sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir kadın ve bir anne olarak şiddetle mücadelede, her zaman sıfır tolerans ilkesiyle yaklaştığımızın altını çiziyorum"diyen Bakan Kaya, kadının güçlendirilmesi ve her alanda daha etkin olması adına son 15 yılda anayasal ve yasal düzenlemeler gerçekleştirdiklerini, Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalara, üniversiteleri ve özellikle KASAUM'ları dahil etmeye önem verdiklerini ifade etti.

Kanun uyarınca, şiddetle mücadeleye yönelik mevzuat düzenlemelerinin yürürlüğe girdiğine dikkati çeken Bakan Kaya, "Elbette yasal mevzuat altyapısının hazırlanması önemli ama tek başına yeterli değildir. Asıl bunların, hayata geçirilmesi ve uygulamaya yansımasıyla düzenlemeler anlam kazanır. Bunun için, ilgili kamu kurumlarının yanında, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere ilgili tüm paydaşların da bir araya gelmeleri ve sorumluluk üstlenmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Kaya’nın konuşmasının ardından Kadın Araştırma Merkezlerinin temsilcileri tek tek merkezlerini tanıtarak gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattılar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda önerilerini sundular. Toplantı esnasında Kadın Araştırma Merkezlerinin bütün bu faaliyetleri sıfır bütçe ve personelle gerçekleştirdiklerini öğrenen Bakan Kaya şaşkınlık ve takdirlerini ifade ettiler.