KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR!

Kadına yönelik şiddet, yaşamın temel değerlerine ve insan haklarına aykırı, kabul edilemez bir suçtur. Her kadının, yaşam hakkı, güvenliği ve onuru en temel hakkıdır. Şiddet, sadece bireyleri değil, bütün toplumları etkileyen insanlık suçudur. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyor, kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte dur diyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kadınların öldürülmesine bahane bulan değil, bu cinayetler ile mücadele eden bir toplum inşa etmeyi umuyor; geçmişte öldürülen, bugün bu risk altında yaşayan tüm kadınlar için sesimizi yükseltiyoruz.
4 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’un Eyüpsultan ve Fatih ilçelerinde gerçekleşen kadın cinayetlerini kınıyor, hayatını kaybeden kadınlar için Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.